Kosárlabda

2008.10.17. 02:29

Amit elterveztek, megvalósították

<b>Zalaegerszeg</b> (bl) - A Zalakerámia-ZTE KK vezetői is készülnek a közelgő rajtra. <em>Dr. Kelemen Péter</em> elnökkel a megyeszékhelyen beszélgettünk, miközben vezetőtársai a fővárosban tartottak sajtótájékoztatót.

Bóbics László

A klub elöljárói úgy gondolják: a csapat célja a legjobb négy közé kerülés a férfi kosárlabda NB I A 2008/09-es szezonjában, melyben egyébként csak hivatásos játékvezetőkkel vállalják a szereplést. Bodrogi Csaba sportigazgató a fővárosban kijelentette: 99 százalék, hogy szükség-játékvezetőkkel nem állnak ki az élvonalbeli meccseken, melyek közül az első jövő szerdán, Szolnokon esedékes.Márton Péter, a főszponzor Zalakerámia Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette, hogy az egyesülettel kötött hároméves szerződés utolsó idényében a legjobb négy közé várja a gárdát.

- A nyári terveink jelentős része megvalósult - jelentette ki dr. Kelemen Péter elnök. - Két fontos dolgot tűztünk ki célul: a szakmai stábot akartuk megerősíteni, illetve a magyar kontingens terhére minőségi légiósokat szerettünk volna igazolni, mert ezek nélkül nem lehet előrelépni. A Patonay Imre, Völgyi Péter kettős érkezésével azt hiszem szakmailag nagyon megerősödtünk, egy tapasztalt szakember mellett fiatal edző dolgozik. Patonay érkezése óriási erősítés, hiszen ő a szakma egyik legnagyobb magyarországi alakja.

- Mi a helyzet a játékosokkal?

- Szakítva az eddigi gyakorlattal, már a nyáron elkezdtünk tárgyalni és szerződéseket kötni. Így került hozzánk Trepák Zoltán személyében válogatott szintű center, majd jöttek a külföldiek: elsőként Srdjan Helbich és Calvin Watson, aztán Louis Hinnant, aki egy intelligens, alázatos sportember, s a külső dobásai is jók. A keretünk tegnap vált véglegessé, lejárt Michael Jones próbajátéka, s a szakmai stáb kérésére szerződtettük. Kialakult az a játékosállomány, amely alkalmas lehet céljaink elérésére. Néhányan már most éremről beszélnek, de én azt mondom: dolgozzunk az eddigi lendülettel tovább, kerüljünk a nyolc közé, ott pedig már minden megtörténhet.

Ezek is érdekelhetik