Kosárlabda

2007.12.22. 03:29

A múltból is merítenének

Zalaegerszeg - Évzáró rendezvényét tartotta tegnap a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata. Ünneplésre is volt ok: ez alkalommal köszöntötték a 15 esztendeje bajnoki címet szerzett csapat tagjait.

Kerkai Attila

A ZTE utoljára 1992-ben, azaz 15 esztendeje szerzett bajnoki címet, s a feledhetetlen pillanatokat kivetítő segítségével élhették újra át a főszereplők és a meghívottak, akik anno ott voltak a zsúfolásig megtelt Városi Sportcsarnok lelátóin. Akik pedig most először láthatták ezeket a felvételeket, talán elcsodálkoztak: létezett ilyen hangulat és kirobbanó öröm?

A műsorvezető sorra szólította a játékosokat. Ott volt Bencze Tamás, Bodrogi Csaba, Farkas László, Földesi Attila, Gáll Tamás, Kis Attila, Polster Péter, Szűcs Ervin és a vezetőedző, Farkas Sándor. Akik a bajnokcsapat tagjai közül nem tudtak jelen lenni - Borosnyai Szabolcs, Kovács Attila, Mindaugas Lukosius, Mindaugas Lekarauskas és Balogh Zoltán - sem felejtődtek el, hiszen mindegyikőjük felkonferálásra került.

S hogy milyen csapat is volt ez? Farkas Sándor egyéni hangvétellel, olykor humoros formában jellemezte fiait , ám amit elsősorban hangsúlyozott ő is: az erős összetartás volt a társaság legnagyobb fegyvere.

A közös akaratot pedig ezt követően dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere, s nem mellékesen, az akkori bajnokcsapat szakosztály-elnöke valamint dr. Kelemen Péter jelenlegi klubelnök fogalmazta meg. Eszerint újra fel lehet építeni egy olyan csapatot, amely a csúcsra érhet.

A múlt és a remélt jövő után - az esten persze a jelenlegi ZTE-keret tagjai is ott voltak - pedig egy kis jelen: tegnap megérkezett Rashad Bell visszajelzése a zalaiakhoz, s eszerint az amerikai kosaras marad jelenlegi együttesénél, az olasz Rimininél - bármennyire is várták Egerszegen a visszatérését.

Ezek is érdekelhetik