Kosárlabda

2007.10.29. 03:29

Drámai csata ünneppel

Zalaegerszeg - A férfi kosárlabda NB I hét végi fordulójában a szomszédvár Körmend együttesét látta vendégül a Zalakerámia-ZTE KK, és 69-68-ra legyőzte.

Bóbics László

ZTE: Miskovics (19/9), Simon (3/3), Kámán (15/3), Hoffmann (4), Garma (10). Csere: Walters (12), Gáspár (4), Keresztes (2), Tóth Á. (-). Edző: Nikola Lazics.

Körmend: Dumovic (7/3), Fodor G. (3), Ferencz (9/6), Vavra (10), Ocitti (16/6). Csere: Trummer (14/6), Mihaljovic (9/3). Edző: Zsebe Ferenc.

Kipontozódott: Walters a 33., Ocitti a 38. percben.

A két együttes csapatai, de a szurkolói is nagyon készültek. Az utóbbiak már a találkozó előtt összecsaptak, s rendőrségi előállítás is lett a nézetkülönbségből.

A két gárda óriási elszántsággal kezdett. A Körmend dobta az első kosarat, majd válasz nélkül tízet a ZTE. Az 5. percben 10-3 volt az állás, később kiegyenlített lett, de az első negyed így is magabiztos Zete-előnnyel zárult. A következő tíz percben magukhoz tértek a vendégek, és csökkentették hátrányukat. Mindkét oldalon akadtak jó teljesítmények, a ZTE-ben Miskovics, náluk pedig Vavra volt az, aki a döntő pillanatokban határozott volt. Az utóbbiról a meccs utolsó pillanataiban mindezt nem lehetett elmondani.

Fordulás után a vasiak voltak a bátrabbak, és vezettek is. A 33. percben Kámán triplája döntő fontosságú volt, hiszen 60-55-re meglépett a szoros meccsen a ZTE. A közönség szinte tombolt. A különbség egy darabig nőtt, aztán egyre csökkent. Olyannyira, hogy 43 másodperccel a lefújás előtt 67-67-et jelzett az eredményjelző. A zalaiak hozhatták a labdát, a vasiak szabálytalankodtak, Miskovics viszont mindkét büntetőjét bedobta. Hat másodperce maradt a Körmendnek az egyenlítésre, 2,5 volt, amikor büntetőkhöz jutottak. Az addig jól játszó Vavra az egyiket értékesítette, a másikat nem, s már ünnepelhetett is a kék-fehér tábor.

Végig küzdelmes, kiegyenlített mérkőzést vívott a két csapat. Hol a ZTE, hol a vasiak voltak valamivel jobbak. Végül óriási csatában a legminimálisabb különbséggel győztek a hazaiak.

Nikola Lazics: Rosszul játszottunk, de ennek meg vannak az okai. Tíz napot a sportcsarnokban készültünk. Az egyik alapemberünket, Garmát nem tudtam beépíteni, mert mindössze két hete van itt, s a Falco-meccs óta nem tudott edzeni. Egál körüli találkozó volt, a szerencse most mellénk állt, és így mi ünnepelhettünk. A csapat hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok, mindenki tette a dolgát. A védekező részt azt hiszem remekül oldotta meg a társaság, de mindez nem mondható el a támadásokról. Itt elég sokat hibáztunk. Remélhetőleg a következő hetekben tovább tudjuk csiszolni a csapatjátékot, s előbbrelépünk, hiszen megyünk Hódmezővásárhelyre, majd jön az egyre jobb formában lévő Dombóvár.

Zsebe Ferenc: Azt hiszem nem érdemeltünk vereséget. Ez persze nem érdem kérdése. Sajnos kikaptunk. Irányító nélkül nem lehet ezt a játékot játszani, no meg a hazai pálya is sajnos érvényesült ezen a meccsen. A Körmend KK gárdáját is meg kell dicsérni, hiszen végig koncentráltan és jól játszottak

Ezek is érdekelhetik