Kosárlabda

2007.01.08. 03:29

Parádés hajrával nyert a ZTE

Zalaegerszeg - Szombaton este a féri kosárlabda NB I A-csoportjában a Zalakerámia ZTE KK a Kaposvár gárdáját látta vendégül, és 74-52-re nyert.

Zalai Hírlap

ZTE: Miskovics (15/9), Gáspár (14/6), Hoffmann (9/3), Bell (25/6), Olsovsky (2). Csere: Baki (5), Keresztes (4). Edző: Nikola Lazics.

Kaposvár: Csirke (6/3), Phillips (7), Szőke (9/3), Hendlein (10/6), Dávid (7). Csere: Uhegwu (13/6), Kiss K. (-), Filipovics (-), Vojvoda (-), Kasza (-). Edző: Dzunics Branislav.

A meccs érdekessége volt, hogy két egykori ZTE-játékos ült a kispadokon. Lazics és Dzunics is sok szép sikernek volt részese egerszegi pályafutása során. Most, ha jelképesen is, de farkasszemet néztek egymással.

A zalaiak kezdtek lényegesen jobban és már a 2. percben 7-0-ra vezettek. Később kiegyenlített lett a játék, 7 percnyi küzdelem után 14-11-et mutatott az eredményjelző. A második tíz percben továbbra is elsősorban a védekezésre koncentráltak a csapatok, sokat kapkodtak, és pontatlanul dobtak. Ebből a gigászi küzdelemből a ZTE jött ki egy kicsit jobban, így 20 perc után 44-40-re vezettek egy olyan találkozón, ahol elsősorban a küzdelem dominált.

A második félidőben továbbra is görcsösen játszottak a csapatok. Nikola Lazics rengeteget vitatkozott a játékvezetőkkel, aminek az lett a következménye, hogy a 22. percben az öltözőbe parancsolták. Ezt a negyedet a somogyiak nyerték minimális különbséggel, így az utolsó tíz perc előtt teljesen nyílt volt a meccs. Elméletileg, mert a gyakorlatban nem sok lehetőséget hagyott a győzelem megszerzésére a vendégeknek a lehiggadt és egyre jobban kosarazó Zalakerámia ZTE KK gárdája. A védekezésük továbbra is jó volt, támadásban pedig nagyon feljavultak, s így lépésről lépésre növelték előnyüket. A meccs utolsó perceiben már egy pillanatnyi kétség sem fért ahhoz, hogy melyik együttes ünnepelhet majd a végső dudaszó után.

Nikola Lazics: Az első félidőben rendkívül idegesen játszottunk. Sőt, még a folytatás elején is. Amikor a görcsösség kezdett feloldódni, a támadásokban tudtunk olyan jó megoldásokat választani, amely döntőnek bizonyult. Gratulálok csapatomnak, hiszen fontos meccsen nagyon sokat tettek a győzelemért. A kiállításomról annyit: igaz, hogy sokat vitatkoztam, de semmi olyat nem mondtam, amiért ennyire bűnhődnöm kellett volna. Ha viszont a bírók úgy látták, tudomásul veszem.

Dzunics Branislav: Ezen a találkozón csapatom minden hibája kiütközött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!