Kistolmács

2016.05.22. 09:09

Ha van nőnap, legyen férfinap is

Kistolmács - 1994-ben tettem egy javaslatot az akkori képviselő-testületnek, ha van nőnap, legyen férfinap is - mondta az azóta már több ciklusban polgármesterré választott Birkás Zoltán.

Mirkó Imre

Azóta a férfinap az Ivó, Milán névnapokhoz is kapcsolódóan hagyománnyá vált Kistolmácson. A faluban élő férfiak először a parkolónál felállított májusfát vágták ki fejszével, majd a kempingnél önkormányzati vendéglátással folytatódott a program.

Kivágták a májusfát Kistolmácson

Először megemlékeztek az azóta elhunyt férfiakra, majd ízletes, a helyszínen elkészített pincepörkölttel, az asszonyok által készített kiflikkel és itallal múlatták az időt a kis faluban a férfiak napján.

Az elhunyt férfiakra emlékeztek Kistolmácson

Birkás Zoltán (jobbra az első) pincepörköltet kínál a férfinapon
Fotók: Mirkó Imre

Kistolmácson a következő nagy program a július 23-i falunap lesz, amelyre gőzerővel készülnek. Ekkor kerül megrendezésre itt az első sárkányhajó verseny is. A nap során lesz horgászverseny, kispályás foci, főzőverseny, tábori mise a motoros emlékműnél, kulturális műsor, Daavid-koncert és bál - mondta lapunknak Birkás Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!