Kissziget

2016.07.04. 19:24

A temetői utat újították fel

Kissziget – Nemrég vis maior támogatás igénybevételével sikerült felújítani a településen a temető felé vezető útszakaszt.

Korosa Titanilla

Már korábban problémát jelentett a faluban, hogy az utat gyakran elöntötte a csapadékvíz és tönkre tette a burkolatot. A munkálatok során feltöltötték, megerősítették az érintett útszakaszt, valamint új tömör burkolatot alakítottak ki. A községben további felújításokat is terveznek a következő időszakban, ezek megvalósítása érdekében két pályázatot is benyújtott már a település önkormányzata. Az egyik kiírás keretében mintegy 1 kilométer hosszúságban a Fő utcában terveznek járdafelújítást. A munkálatok költsége várhatóan mintegy három millió lesz. A másik kiírás keretében, melyre az adósságkonszolidációból kimaradt községként pályázhat Kissziget, mintegy 2 millió forinthoz juthat a község. Ennek keretében a temetőben urnafalat kívánnak kialakítani, valamint az önkormányzati hivatal épületében szeretnék a nyílászárókat kicserélni. Nem beszélve arról, hogy fontos lenne megoldást találni az elvizesedő falak problémájára is, ami egy energetikai korszerűsítés keretében valósulhat meg.

Címkék#kissziget

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!