Nagykanizsa

2015.04.27. 14:44

Osztottak és szoroztak - Alapműveleti Matematikaverseny a Piarista-iskolában

Nagykanizsa – Április 27-én a Piarista-iskolában tartották az Alapműveleti Matematikaverseny megyei fordulójának eredményhirdetését, ahol a legjobban teljesítő gyerekeket jutalmazták.

Pásztor András

Az Alapműveleti Matematikaverseny zalai fordulójának eredményhirdetését tartották április 27-én a Piarista-iskolában.

Az április 17-én rendezett versenyre 130 diák nevezett, a megye 19 iskolájából. A gyerekek 4-8. évfolyamig külön korcsoportban mérték össze tudásukat, a diákoknak elsősorban a matematikai alapműveletekről összeadás, kivonás, osztás, szorzás, gyökvonás, hatványozás kellett számot adniuk.

Nyeste Pál igazgató a 4. évfolyamosok versenyén első helyezést elért Ágoston Barbarának gratulál. Fotó: Szakony Attila

A 4. évfolyamosok közül a nagykanizsai Ágoston Barbara (Rozgonyi-iskola) végzett az élen, míg az 5. évfolyamosok közül a nagykanizsai Ferencz Orsolya (Batthyány Lajos Gimnázium) lett az első helyezett. A 6. évfolyamon a nagykanizsai Szeiler Péter (Piarista-iskola) nem talált legyőzőre. A 7. évfolyamosok közül a zalaszentiváni Horváth Ádám (Egervári-iskola) bizonyult a legjobbnak, míg a 8. évfolyamosok közt a zalacsányi Rába Roland (Csány-iskola) szerezte meg az első helyezést.

Az országos versenyre május 16-án kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!