Zalaegerszeg

2015.10.07. 16:34

Önkéntes fiatalok Zala megyében

Zalaegerszeg, Keszthely - Zalai fiatalok is csatlakoznak a 72 óra kompromisszum nélkül akcióhoz, melynek során a közösség érdekében végeznek hasznos tevékenységet október 8. és 11. között.

Szabó Judit

Az országos programot a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezi. Zalaegerszegen a botfai városrész kastélyában működő Mindszenty Ifjúsági Ház koordinálja az akciót. Illyés Zoltán, a ház vezetője elmondta, hogy eddig 35-40 diák jelentkezett a Mindszenty-iskolából a közösségi munkára, amely szombaton zajlik. Lesz faültetés és festés a botfai sportpályán, kitakarítanak az ifjúsági háznál egy beerdősült területet, s felmérik a városrész védett gesztenyeligetének fáit.

Keszthely először csatlakozott a kezdeményezéshez. Több mint 160 fiatal vesz részt az önkéntes munkákban. Érdeklődésünkre a programot összefogó Nagy Bálint alpolgármester elmondta, hogy lakótelepeken, a Balaton-parton és a Kék túra hévízi tótól Gyenesdiásig tartó szakaszán szemetet szednek a résztvevők. A fiatalok az Idősek otthona lakóinak felolvasással kedveskednek, s középiskolások városismereti vetélkedőre várnak általános iskolásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!