Nagykanizsa

2017.01.27. 16:41

Nyugdíjasan is aktívak

Nagykanizsa – Mozgalmas, munkával teli esztendő vár a Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesületére, amely minap tartotta évindító közgyűlését a Honvéd Kaszinóban.

Szabó Zsófia

Bíró László, a szervezet elnöke az elmúlt év eseményei kapcsán felidézte: az egyesület székhelyet és nevet is változtatott tavaly.

– Ez utóbbira azért volt szükség, mert már nem csak korábbi határőrök a tagjaink, hanem nyugdíjas rendőrök is – jelezte. Hozzátette: az egyesület szoros kapcsolatban áll a rendőrség aktív állományával. Tavaly együttműködési megállapodást írtak alá a Zala Megyei Rendőr-főkapitánysággal. Amely rögzíti többek között azt is, hogy kölcsönösen segítik egymást az esetleges teendőkben.

A Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesületének elnöke elmondta azt is: a város önkormányzatával, oktatási intézményekkel, idősügyi szervezetekkel és a rendőrséggel közösen részt vesznek egy, a belügyminisztérium által támogatott bűnmegelőzési projektben is az idei év folyamán.

– Szórakoztató programokat is szervezünk – árulta el Bíró László. – Megtartjuk a határőr és rendőrnapot, Szent György és Szent László ünnepéhez kapcsolódóan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!