Zalaegerszeg

2013.05.10. 20:13

Nick Árpád a Landorhegyi vendége

Zalaegerszeg - Nemzeti összetartozás – Határtalanul címmel rendeztek pénteken úgynevezett témanapot a Landorhegyi Általános Iskola és Sportiskolában, amelynek kapcsán az iskolába látogatott Nick Árpád, Magyarország legerősebb embere, háromszoros Guinness-rekorder.

Arany Horváth Zsuzsa

Nemzeti összetartozás – Határtalanul! címmel tartottak témanapot a hetedikes diákok a Landorhegyi-iskolában.

A gyerekek a Határtalanul program keretében meghirdetett pályázat révén márciusban tanulmányi kiránduláson vettek részt Szlovákiában, hogy megismerkedjenek az ottani magyarság életével, kulturális, történelmi emlékeivel. A „Vág-völgyi vágta” során ellátogattak a Felvidék neves magyarlakta településeire (Deáki, Galánta, Nagyszombat, Pöstyén, Beckó, Csákháza, Trencsén, Dévény, Pozsony). Pénteken a tanulmányút során szerzett tapasztalatokat osztották meg a többiekkel filmvetítés, zenetörténeti vetélkedő, táncház és knédlikóstoló keretében. Délután ügyességi versenyek, népi játékok, futballmérkőzések zajlottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!