Nagykanizsa

2016.04.14. 14:58

Kapcsolat a múlt és a jelen között - QR-kódot kapnak az emléktáblák Nagykanizsán

Nagykanizsa – Több mint egy évtizeddel ezelőtt helyezték ki az első márványtáblát Tarnóczky Attila helytörténész kezdeményezésére a belváros régi épületeire. Csütörtöktől viszont már a világhálóval is összeköttetésben állnak a táblák.

Pásztor András

Úgynevezett qr kóddal látják el a belváros régi épületeire kihelyezett márványtáblákat. Csütörtökön az első kis bélyeget Tarnóczky Attila ragasztotta fel a Fő út 9. szám alatti Weiser-házra, ami 1885-ben épült.

Miután Tarnóczky Attila felragasztotta a QR-kódos matricát, meg is tisztította a 13 évvel ezelőtt elsőként felhelyezett táblát
Fotó: Szakony Attila

– Tarnóczky Attila helytörténész kezdeményezésére 120 márványtábla került ki a város régi épületeire, melyeken néhány mondat szerepel az épületekről – kezdte Czupi Gyula, a városi könyvtár igazgatója, aki hozzátette: a kanizsai helytörténész természetesen sokkal több információval bír az épületekről, ami a holmi.nagykar.hu oldalon eddig olvasható volt. – Az okoskészülékek és a qr kód segítségével mostantól bárki elolvashatja ezeket az érdekes információkat, így közvetlen kapcsolat alakulhat ki az épületek és a hozzájuk kapcsolódó információk között.

A könyvtár igazgatója egy felhívást is közzétett. Mint mondta: a többi qr kód matricát bárki felhelyezheti a márványtáblákra. A vállalkozó kedvűek a városi könyvtárban jelentkezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!