Nagykanizsa

2014.04.29. 14:07

Fórum a tehetséges gyermekekért

Nagykanizsa - A tehetséggondozás és a drámapedagógia kapcsolódási pontjai voltak a témái a Piarista-iskolában kedden megrendezett szakmai fórumnak.

Dr. Papp Attila

Grafikus, pszichológus, közösségfejlesztő és drámapedagógus is részt vett a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége által a Tehetséghidak Program keretében szervezett fórumon. Mint azt Lázár Péter előadóművész, a fórum szervezője elmondta: a hangsúlyt a párbeszédre fektetik.

– A mai nap egy 50 állomásos sorozat része. Arra törekszünk, hogy közvetlen tudásátadás keretében ne csak az előadók, hanem a pedagógus hallgatóság is elmondhassa a véleményét – hangsúlyozta a drámapedagógus, aki kifejtette: a kanizsai fórum célja a fiatalok teljes személyiségét megmozgató drámapedagógiának a tehetséggondozás keretei közé illesztése. – A gyermekszínjátszás és drámapedagógia integrál: mindent szociális kontextusba helyez. Azzal kelti fel a gyermek figyelmét, hogy nem a tantárgyi tartalmat helyezi előtérbe, hanem mindennek a társadalmi és közösségi beágyazódottságát vizsgálja és mutatja be.

A fórum egyik vendége, Csabai Tibor, az Ajkai Grafikai Műhely vezetője a tehetség felismeréséről és ápolásáról beszélt.

– Magyarpolányban, a falu összefogásával létrehoztunk egy néhány parasztházból álló közösségi műhelyt, ahová a gyerekek a szüleikkel együtt járhatnak agyagozni, szőni, rajzolni, vagy éppen néptáncolni. A fiatalok munkáiból hamar fel lehet ismerni, hogy az adott kamasz miben tehetséges. A legnehezebb munka eztán jön: rávenni, hogy máskor is eljöjjön. Majd változatos és az egész családjának szóló programokkal tartjuk fenn a gyerek érdeklődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!