Zalaegerszeg

2014.01.30. 18:35

Életet mentett a pizzafutár

Zalaegerszeg - Kedden este fiatal nő akart véget vetni az életének. A történettel a megmentésében aktív szerepet vállalt pizzafutár kereste meg szerkesztőségünket.

A nő illuminált állapotban, egy szál pólóban, hátára pulóvert terítve ténfergett az utcán a mínusz öt fokos hidegben, amikor Császár Szabolcs rátalált. Innentől mesélje a történetet ő:

– Az Általszegett utcán haladtam, fél nyolc felé járt az idő. Éppen megrendelést vittem ki, amikor a fiatal nő hirtelen kilépett az útra és megállásra kényszerített. Próbáltam kikerülni, de bármerre forgattam a kormányt mindig az autó elé ment. Ekkor kiszálltam, odamentem hozzá és megkérdeztem, mi baja van. A nő elsírta magát és azt mondta öngyilkos akar lenni – idézte fel a mellékállásban pizzafutárként dolgozó férfi.

Császár Szabolcs: „Azt mondta, többször öngyilkos akart már lenni..." Fotó: Katona Tibor

Császár Szabolcs ezek után nem hagyta ott, hanem beültette az autójába a nőt.

– Elvittem a megrendelt pizzát, de amíg a tízemeletes épületbe felmentem, bezártam a kocsit, nehogy a lány megint próbálkozzon valamivel. Végig zokogta az utat, azt mondta, többször öngyilkos akart már lenni, de eddig egyszer sem járt sikerrel.

– Már bentről, az épületből telefonáltam a rendőröknek, hogy ő ezt ne is vegye észre. Ezek után a városi kapitánysághoz hajtottam, ahol már vártak minket és átadtam a lányt – ért a történet végére Császár Szabolcs.

A rendőrök pedig a közben általuk értesített mentősök gondjaira bízták a nőt, akit kórházba szállítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!