Nagykanizsa

2015.06.29. 18:04

A betegek gyógyulásáért

Nagykanizsa - Semmelweis Ignác születésének 197. évfordulójára emlékezett hétfőn az Egészségügyi Alapellátási Intézmény a Honvéd Kaszinóban.

Benedek Bálint

- Az anyák megmentője a betegségek megelőzését tartotta a legfontosabb küldetésének, és a mai orvosoknak is ez a feladatuk - 88 mondta köszöntőjében dr. Varnava Charalambos ifjúság orvos. - Sajnos beteg nemzet vagyunk: hárommillió ember túlsúlyos, a tüdődaganatok nagy számát tekintve és az érrendszer megbetegedéseiben is az élen járunk.

Dr. Varnava Charalambos kiemelte:a betegek jó kezekben vannak, hiszen egy, az egészségügyi dolgozók körében végzett felmérésből kiderült, hogy 98 százalékuk hivatástudatból dolgozik.

Kuti Márta védőnő kiváló munkájáért kapott elismerést Fotó: Szakony Attila

Dénes Sándor polgármester szerint rengeteg szellemi és érzelmi energiát követel ez a hivatás, melyben a dolgozók nemcsak embertársaik teljesebb, egészségesebb és boldogabb életéért tesznek, de a saját harmóniájukat és tisztes megélhetésüket lehetővé tevő boldogulásukért is küzdeniük kell. Remélhetőleg a közeljövőben még inkább a szakmai kihívásra tevődik majd át a hangsúly.

Ezt követően az egészségügyben végzett több évtizedes munkájukért a dolgozók díjakat vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!