Keszthely

2017.03.23. 15:03

Veszélyben a Georgikon az Együtt szerint

Keszthely - "Továbbra is veszély fenyegeti a Georgikon autonómiáját"- mondta Molnár Tibor, az Együtt választókerületi elnöke sajtótájékoztatóján.

Keszey Ágnes

A politikus ismertette: kormányzati tervek szerint a korábbi elképzelésektől eltérően nem Gödöllőn, hanem Budapesten lenne a központi agráregyetem. Ehhez más-más önállósági szinttel csatolnának intézményeket.

- Vannak érvek amellett, hogy a kutatások és hallgatói létszám szempontjából racionális lenne. Ugyanakkor nem arról van szó, hogy a Georgikon önálló kar maradna: vidéki kampusz szerepet terveznek neki, ami egyet jelent a telephellyé való ledegradálással és az autonómiai elvesztésével – szólt értesüléseiről Molnár Tibor. Az Együtt szerint ez olyan telephelyet jelent, ahol nem dönthetnek szakok indításáról, oktatók alkalmazásáról, csökkenne az oktatói, adminisztratív, technikai és a hallgatói állomány, s ez a városnak is veszélyt jelentene. A politikus elmondta: eddig is hallatták hangjukat, hogy a Georgikon továbbra is a Pannon Egyetem keretein belül, autonómiával rendelkező karként működjön.

- A döntésre forrásaink szerint 2018-ban, a Fidesz reményei szerint megnyert választások után fog sor kerülni. Több településen az agrárfelsőoktatási intézmény ledegradálása olyan felzúdulást keltene, hogy valószínűleg számszerűleg is megmutatkozna a választási eredményekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!