Keszthely

2016.10.31. 10:48

Több problémát is felvetettek a közmeghallgatáson

Keszthely – Nagy esőzések utáni elöntött területek miatti panasz, illegális hulladéklerakó léte és egy játszótér felújításának igénye is elhangzott a városlakóktól a közmeghallgatáson.

Keszey Ágnes

A hagyományok szerint október utolsó csütörtökén tartotta évente egyszer kötelezően megszervezendő közmeghallgatását a képviselő-testület. A Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület elnöke, dr. Weller-Jakus Tamás elmondta: a zámori városrész egyes területeit nagy esőzések után elönti a víz. Úgy véli ez a csapadékvíz elvezetését szolgáló beruházás hibás teljesítése miatt van így, s feltette a kérdést, ki a felelős ezért? Felhívta a figyelmet romos, rossz állapotban lévő épületekre, a könyvtár melletti és a Balaton-parti parkolók rossz állapotára. Ruzsics Ferenc polgármester válaszában elmondta, a zámori beruházás azt a célt szolgálja, hogy ülepítés után tiszta víz kerüljön a Balatonba. Úgy fogalmazott: hibás teljesítés vádjával illetni egy lezárt, minden szabálynak megfelelő beruházást, túlzásnak tartja.

Játszótér felújítását is szeretnék a lakók: a kérést Borbélyné Molnár Edit és férje, Borbély Kálmán tolmácsolta. A házaspár mellett ül a közmeghallgatás egy másik felszólalója, dr. Weller-Jakus Tamás

Hozzátette: kitisztították az árkokat, s a tervek szerint szélesíteni fogják a szennyvízelvezető csatornákat. A könyvtár melletti terület átalakítása egy pályázat segítségével megvalósítandó tervek között szerepel. A polgármester kifejtette - a Balaton-parti parkoló nem önkormányzati terület, szívességből használja a város, de forgalomtechnikai szerepet is betölt, hogy fizető parkoló. Elmondta: információi szerint a Balaton-szállónál tulajdonosváltás történt, s reméli, igaz a hír, hogy az épületet felújítják. Egy másik lakó, Tar István felhívta a figyelmet a Rákóczi téri óvoda mögötti illegális hulladéklerakóra, a kórház közelében lévő járda állapotára, arra, hogy a Lovassy úti focipálya labdafogó hálója tönkrement, s hogy gondok vannak a közvilágítással. A polgármester elmondta: a jövő évi költségvetésbe betervezik járda felújítást, a Gazdasági Ellátó Szervezet gondoskodik a háló helyreállításról, s a közvilágítás javítására történtek lépések.

A hulladéklerakó megszüntetésére is keresik a megoldást – már többször felszámolták az illegális hulladéklerakót. Borbélyné Molnár Edit és férje, Borbély Kálmán átadta azt a petíciót, melyet 240 lakos írt alá, kérve a Laky Demeter közi játszótér felújítását. A polgármester ígéretet tett rá, hogy megvizsgálják az állapotát, a bejárásra a lakók képviselőit meghívják, s hogy lehetőség szerint a jövő évi tervek között szerepeltetik a játszótér felújítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!