Keszthely

2015.06.03. 13:35

Tengerparti klíma a keszthelyi kórházban

Keszthely - Mostantól sószoba is segíti a beteg gyerekek gyógyulását a kórházban. Ez a lehetőség elsősorban a légúti betegségekben szenvedőknek nyújt segítséget.

Keszey Ágnes

A „sóhomokozót" dr. Mischl Olga főorvos mutatta be szerdán. Fotó: Keszey Ágnes

Barátságos, meleg színek, nyugalmat árasztó környezet, „sóhomokozó", sótéglák, és sópára - ezek várnak a kis betegekre és szüleikre a szerdán átadott sószobában.

- A kórházban fekvő gyerekek és szakorvosi javaslat alapján, előzetes egyeztetéssel járóbetegek is igénybe vehetik ezt az új lehetőséget - mondta el dr. Kvarda Attila, a kórház főigazgatója.

Fotók: Keszey Ágnes

Az új helyiség ötvözi a sószobák két fajtáját: a nedves és a száraz módot.

- Olyan mikroklímát tudunk létrehozni, mintha egy tengerparton lennénk. Elsősorban felsőlégúti problémákon, hurutos megbetegedésben, a váladék feloldásában és egyes bőrbetegségeken is segít a sószoba - sorolta dr. Mischl Olga, a gyermekosztály osztályvezető főorvosa. - Egy-egy alkalommal körülbelül egy-másfél órát töltenek majd a sószobában a kis betegek.

700 ezer forint értékben egészségügyi műszerekkel is gyarapodott a gyermekosztály: ezeket a Mosoly Egyesülettől vehették át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!