Keszthely

2015.03.26. 17:19

Találkozóval, előadásokkal ünnepelték a Színházi világnapot

Keszthely - Idén is megrendezte amatőr színjátszó találkozóját a Közgazdasági Szakközépiskola. A diákok a Balaton Színházban léptek fel.

Keszey Ágnes

Március 27. a Színházi világnap, ennek tiszteletére már közel másfél évtizede minden évben összegyűlnek a zalai, sőt olykor más megyéből érkező színjátszó csoportok a találkozóra, ahol természetesen bemutatják előadásukat a világot jelentő deszkákon. A rendezvényt a Közgazdasági Szakközépiskola színjátszó csoportjának vezetője, Horváth Péter hívta életre, hogy a diákok bemutatkozhassanak egymás előtt, tapasztalatokat cserélhessenek és közösen éljék át a színház varázslatos világát.

- A színjátszás csodákat tehet: a résztvevőkben bizalmat ébreszt a többiek iránt, érintheti legmélyebb érzéseiket, ösztöneiket, sőt a mindennapi életük során háttérbe szorított képességeket hozhat mozgásba. Kiváló nevelési eszköz is: a félénkeket bátor fellépésre biztatja, gazdagítja a szókincset és legfőképpen jóra tanít. A színháznak léteznie kell, mert olyan mint a napfény vagy a nevetés. Nélküle lehet élni, de kérdés, érdemes- e? -  szólt a program jelentőségéről a Közgazdasági Szakközépiskola igazgatóhelyettese, Csordás Éva.

Fotó: Keszey Ágnes

A fellépő csoportok a zsűri tagjaitól (Csengei Ágota a Balaton Színház igazgatója, Gosztola Barbara drámapedagógus és dr. Lángi Péter író, költő) hasznos tanácsokat is kaptak. Az értékelések során a szereplés, a rendezés és a díszlet is szóba került, hiszen ezek együtt alkotják a teljes színházi élményt. A minden évben a legjobbnak járó Vándorkönyvet melybe idézeteket, fotókat ragaszt a nyertes csoport, hogy aztán továbbadja a következő évi nyertesnek idén a Rezi Hagyományőrzők vehették át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!