Keszthely

2016.10.18. 16:23

Szólt az ének a zene világnapján

Keszthely - Népdalok, komoly-és könnyűzenei dalok és egyházi énekek is felcsendültek a Balaton színházban, a Zene világnapja alkalmából megrendezett hangversenyen.

Keszey Ágnes

Több mint két évtizedes hagyomány már, hogy a keszthelyi kórusok közös hangversenyre várják a közönséget, a  Zene világnapja tiszteletére. A kedd esti koncerten gyermek és felnőtt kórusok - köztük egyházi énekkarok  - is felléptek.

Bíróné Dióssy Gabriella  vezényeltével lépett fel a Csány-Szendrey Általános Iskola és  Alapfokú Művészeti Iskola kórusa  (Fotó: Keszey Ágnes)

A Balaton Színházban megrendezett eseményről Kendeh Gusztávné, a Helikon kórus vezetője, a Karnagyi Klub vezetője elmondta: az esemény elengedhetetlen része az összkar, hiszen a közös éneklés fontos és szép része a koncertnek. A hangverseny nyitányaként így - sok éves hagyományhoz híven a- Glória kánon csendült fel, majd a fellépők a műfajok sokszínűségét bemutató műsort adtak elő.

Zárásként ismét az összkar következett: Bartók Béla Keszthelyen gyűjtött népdalaiból nyújtottak dalcsokrot a közönségnek, majd Babits Mihály sorait énekelték el, útravalóul a résztvevőknek: „Mindenik embernek a lelkében dal van, és a saját lelkét hallja minden dalban.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!