Keszthely

2015.07.20. 17:57

Strandkönyvtár nyílt Keszthelyen: újságokkal, könyvekkel várják a vendégeket

Keszthely - Már a nyolcadik szezonban várja a strand vendégeit a Fejér György Városi Könyvtár a a strandkönyvtárral, amely hétfőn nyílt, s egy hónapon át tart nyitva.

Keszey Ágnes

Az elmúlt években közel kétezer olvasó kereste fel a Városi strandon működő strandkönyvtárat, mely idén már a hét minden napján nyitva tart.

– Körülbelül ötvenféle folyóiratot, napilapot hoztunk ki, a keresettebbekből több példányt is. Ezek mellett elsősorban szépirodalmi művekből lehet válogatni: óvodásoknak, ifjúságnak és felnőtteknek szóló kötetekből, és könnyedebb olvasmányokból – mondta Pappné Beke Judit, a könyvtár igazgatója.

A nemsokára 3 éves Kőrös Léna Olga mesekönyvet választott. Fotó: Keszey Ágnes

Amíg a strandkönyvtár üzemel, a Zeppelin téri épület zárva tart. Arra is volt azonban példa, hogy ha valaki a „benti" könyvtárból szeretett volna olvasnivalót, kivitték neki másnap a strandra. A beiratkozottak ingyenesen kölcsönözhetnek, a többiek néhány száz forintos kauciós díj ellenében.

Az igazgató azt is elmondta: a Szigetfürdő tornyában már 1909 nyarán lehetett kölcsönözni könyveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!