Kirándulás

2017.09.22. 09:07

3 tipp Zalában, ahova el kell menni még szeptemberben!

Szeptember végéig még van idő körbejárni és megismerni Zala megyét! Mutatjuk a legjobb programokat földön, vízen, levegőben!

Mihály Szilvia

Csömödér, 2015. november 6. Fával megrakott tehervonat halad Csömödér határában 2015. november 6-án. A hosszú esõs idõ után újra hozzákezdtek a fakitermeléshez a Zalaerdõ Zrt. erdeiben. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az esős idő után néhány napig élvezhetjük a napsütést, érdemes kimozdulni a szabadba, és kirándulni.

Zalai erdők

A Zala megyei erdők megismerésének egyik legjobb módja, ha felülünk a Csömödéri erdei kisvasútra.

A vonat 32 km hosszan szeli át a térség kirándulóhelyeit Lenti és Kistolmács között. Menetrend szerint idén szeptember utolsó napjáig utazhatunk ezen a vonalon, ha szerencsénk van, útközben láthatunk szarvast, őzeket, vaddisznót, egerészölyvet. Az erdei vasút útvonala érinti a Göcseji fenyőrégiót, a Kerka völgyét, illetve a Göcseji bükktájat. A kisvasúton kerékpár is szállítható, így egyszerűen két keréken is folytathatjuk az erdei kirándulást.

Fával megrakott tehervonat halad Csömödér határában 2015. november 6-án. A hosszú esõs idõ után újra hozzákezdtek a fakitermeléshez a Zalaerdõ Zrt. erdeiben. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Zalai hajózás

A zalai Balaton-partról ősszel is érdemes elindulni hajókirándulásra. A vízről egész más arcát mutatja a Keszthelyi-hegység, a vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolna, vagy épp a nyáron zsúfolt, most üres strandok. A vízen az őszi napsütésben is könnyen leéghetünk, használjunk napvédő krémet!

Balatoni hajózás őszi menetrendje itt található.

Zala a magasból

Nem kell repülőre szállnunk, ha fentről szeretnénk rálátni a Zalai dombokra. A Zalaegerszegi TV toronyból csodálatos panoráma tárul elénk.

A Bazitai dombtetőn található a70-es években épült torony. Az 53 méter magasságában üzemelő kávézó teraszáról úgy érezzük, alattunk hever az egész világ. Ide lifttel és gyalog is feljuthatunk, hogy a kilátásban gyönyörködjünk.

Beláthatjuk az egész környéket, Zalaegerszeg mellett a Zalai-dombság is a lábunk alatt hever. Tiszta időben a Ság és Somlóhegy és az Alpok is látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!