Keszthely

2015.12.03. 13:46

Ösztöndíj rászoruló hallgatóknak

Keszthely – Az önkormányzat 2016-ban is csatlakozik a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz.

Zalai Hírlap

Erre a célra a jövő évi költségvetésben legfeljebb 3 millió forintot biztosítanak, közölte Csótár András, a pályázatokat elbíráló  emberi erőforrások bizottságának elnöke. A bizottság nemrég döntött a kérelmekről.  Figyelembe vették többek között  az egy főre jutó  jövedelmet a családban, az eltartottak számát, az esetleges tartós betegséget és  munkanélküliséget, sőt, hogy a család rendelkezik-e gépjárművel.

A benyújtott  66  pályázatból  61 volt érvényes. Némileg csökkent az igénylések száma a tavalyihoz képest, így majdnem minden pályázatot, szám szerint 57-et pozitív elbírálásban részesítettek. Felülvizsgálták az elmúlt három évben támogatottak rászorultságát is. A hozzájárulások mértéke személyenként havi 2000 és 5000 forint közé esik. Az összeget megkétszerezi az állam. Ennek megfelelően a legtöbb keszthelyi pályázó 8000-10000 forintot fog kapni tíz hónapon át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!