Keszthely

2015.12.08. 14:56

Megnyílt a jégpálya

Keszthely –Az Energia téren tavasztól - őszig skate park, télen pedig jégpálya várja a mozogni vágyókat.

Keszey Ágnes

A Balaton - part felújítása során készült el az Energia tér. Itt nyílt meg a hétvégén a korcsolyapálya, melyet mindenki ingyenesen használhat.

– Azzal a céllal alakítottuk ki ezt a területet, hogy a fiataloknak sportolási lehetőséget biztosítsunk. Télen, amikor alkalmas rá az idő, akkor egy jégpálya üzemel itt, a többi időszakban az egész térkövezett területet a gördeszkások, kerékpárosok vehetik igénybe - mondta el Ruzsics Ferenc polgármester lapunknak.

Fotó: a szerző

A jégpályát a város Gazdasági Ellátó Szervezete üzemelteti. Hétköznaponként 16.00 és 20.00 óra között, hétvégenként és a téli szünetben 10.00 órától 20.00 óráiglesz nyitva, karácsonykor és szilveszterkor zárva lesz.

– A pálya befogadóképessége 45 fő. Amikor szükséges, akkor lesznek karbantartási szünetek: van egy gyors módszer, ami körülbelül fél óra. Az egész napos nyitva tartás esetén, ha nagyon lekoptatják a jeget, akkor körülbelül másfél órás karbantartás szükséges, ezt az ebédidő környékén végezzük - tudtuk meg Gachályi Andrástól, a GESZ vezetőjétől.

A húsz méter átmérőjű körpályán 6 - 7 centiméter vastagságú jégen csúszkálhatnak a korcsolyázók. Melegedő, illemhely és ingyenes értékmegőrző is várja a mozogni vágyókat. A kis büfében pedig meleg italt fogyaszthatnak a gyerekek és felnőttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!