Keszthely

2017.03.28. 15:03

Szavalóverseny -a Költészet napjához közeledve

Keszthely – Több mint húsz általános iskolás lépett a zsűri elé hétfőn a József Attila Szavalóverseny területi fordulóján.

Keszey Ágnes

Nagy múltra tekint vissza a rendezvény: idén már 27. alkalommal rendezte meg a megyei és a hozzá tartozó zalaegerszegi József Attila könyvtár a két fordulós, megyei szavalóversenyt. A területi megmérettetéseknek a városi bibliotékák adnak otthont. Keszthelyen hétfőn léptek a zsűri elé a gyerekek: hét általános iskola diákjai, két-két költeménnyel.

- Egy kötelező verset kellett nekik elmondani, amely idén az 5.-6. osztályosok számára a Szeretnének, a 7.– 8. osztályos korcsoportban az Ars Poetica volt. A másik egy szabadon választott költemény volt, ez bármely szerző verse lehetett. Nagyon változatosak és magas színvonalúak voltak a szavalatok – összegezte érdeklődésünkre Pappné Beke Judit, a Fejér György Városi Könyvtár igazgatója.

Az egyik továbbjutó, Plótár Balázs Fotó: FGYVK

A zsűri első, második és harmadik helyezettet hirdetett mindkét kategóriában, s közölük az első két helyen végzettek jutottak be a döntőbe. Ezt április 8-án, Nagykanizsán rendezik majd meg, ide a hévízi Holczer Lili Kata és Lázár Panna, a sármelléki Plótár Balázs és a zalaszentgróti Szép Gerő jutott be.

A szavalóverseny serlegét az összesített eredmény alapján a keszthelyi Csány-Szendrey Általános Iskola nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!