Keszthely

2016.04.01. 17:28

Ismét gazdára talált a Vándorkönyv - Színjátszók találkoztak Keszthelyen

Keszthely – Gyermekek és felnőttek is felléptek a színházi világnap alkalmából már hagyományosan megrendezett színjátszó-találkozón.

Keszey Ágnes

Több mint húsz éve működik a keszthelyi Közgazdasági Szakközépiskolában a Lámpaláz színjátszó kör, melynek vezetője másfél évtizede hívta életre a Színjátszó találkozót, hogy a csoportok bemutatkozhassanak egymásnak és a nézőknek.

A Zalaszentgróti VMK színjátszója, Fegyverneki Levente Petőfi Sándor A helység kalapácsa című darabját adta elő

– A meghívásos rendezvényen felléptek keszthelyi általános- és középiskolák színjátszó csoportjai és érkeztek előadók Zalaszentgrótról és Reziből is. A Közgazdasági Szakközépiskola csoportja két általam írt darabot adott elő – mondta el lapunknak Horváth Péter, a rendezvény ötletgazdája és szervezője. A közgázosok Cserepesvirág címmel a kábítószer-fogyasztásról, valamint Hogyan tovább címmel egy, az iskolai életben gyökerező történetet adtak elő, mely arról szól, hogy egy középiskolás gyermek szülei külföldön vállalnak munkát. A darab azt boncolgatja, mit lehet tenni ilyen helyzetben, milyen lehetséges megoldások vannak.

A keszthelyi Egry József Általános Iskola kisdiákjai mesejátékot mutattak be

E darabokon kívül a nézők láthattak kabarét, komédiát, drámát és mesejátékot is.

A Balaton Színházban mutatták be műsoraikat a színjátszók, a közönség és a zsűri előtt.

– Célunk nem a mindenáron való versengés, sokkal inkább lehetőséget adni a bemutatkozásra, a találkozóra, a szakmai konzultációra. A zsűri  értékeli a produkciókat, tanácsokkal segíti a résztvevőket, a legjobbakat jutalmazza – tudtuk meg Horváth Pétertől. A rendezvény fődíja a díszes vándorkönyv, melyet a győztes társulat – idén a Vajda János Gimnázium – egy évig birtokolhat és vezethet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!