Keszthely

2017.05.19. 15:07

Ismerni és érteni a másik generációt - Fórum szakembereknek és szülőknek

Baby-boom, X, Y, Z és Alfa generációk – sokaknak még e korosztályi besorolások is idegenül hangzanak, nem is beszélve arról, hogy sokszor milyen idegennek tűnnek egymásnak a különböző generációk tagjai.

Keszey Ágnes

A nemzedékek egymás mellett élését és közelítését  segítette az a fórum  melyet a Családok Helikonja  részeként szerveztek meg szakembereknek és szülőknek Keszthelyen.

– Szeretnénk, hogy a szülők érezzék:  nincsenek egyedül a problémával. Ne legyen lelkiismeret-furdalásuk, ha úgy érzik,  nem tökéletes szülők,  hiszen senki sem tökéletes - szólt a célokról dr. Mészáros Jánosné,  szervező ADD meg a lehetőséget! Alapítvány képviselője. A szervezet tervezi  szülőknek szóló tréningek, képzések megvalósítását is.

Dr. Hada Zsuzsanna és dr. Mészáros Jánosné
Fotó: Keszey Ágnes

A fórum házigazdája dr. Hada Zsuzsanna pszichiáter elmondta: egy szociálpszichológiai megközelítés, a modern generációkutatás szerint  különböző történelmi eseményeket és társadalmi helyzeteket megélt embereknek vannak bizonyos jellemzői,  eltérések vannak az értékrendben,  viselkedésben, és a kommunikációban. Kifejtette: a generációk között korábban is létező szakadékokat a digitális forradalom, az internet megváltoztatta és elmélyítette. Ám ha ismerjük a jellemzőket, a  félreértések  kiküszöbölhetőek.   A fórumon szó volt a hiperaktivitásról, figyelemzavarról, sajátos nevelési igényű gyerekekről  is.  A családok Helikonja szombaton 16 órakor folytatódik:  „A zene összehoz mottóval" mindenkit várnak a Balaton-partra műsorokkal, fellépőkkel, kézműves foglalkozással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!