Keszthely

2016.08.08. 15:16

Gyöngyszövés és körmön fonás

Hogyan tud egyetlen pingponglabdával vidáman játszani sok-sok gyerek? Hogyan lehet gyöngyöt szőni vagy körmön fonni?

Keszey Ágnes

Ezeket is megtudhatják a gyerekek a Népművészeti Alkotóház táborában, mely ezúttal nem egyetlen  mesterség világába vezeti be a résztvevőket, hanem a hagyományok és művészet sokszínűségét mutatja be.

A varázsbot titkairól is mesélt a gyerekeknek Hintalan László a népi játék foglalkozáson: Molnár Levente és Gelencsér Kíra Kitti is érdeklődve figyelte

Az egy hetes táborban az általános iskolások több népi kézműves technikát kipróbálhatják:  például csuhéból alkothatnak, bőrből övet, nemezből tulipán formájú ékszertartót készíthetnek, gyöngyből mintás karkötőt szőhetnek, s megismerhetik a körmön, azaz az ujjak segítségével történő fonás rejtelmeit is.   Dancsecs Diána táborvezető lapunknak elmondta: mozgásos foglalkozások is szerepelnek a programban. A gyerekek részt vehetnek néptáncfoglalkozáson: az ország több tájegységének koreográfiájával is ismerkedhetek  és eszköz nélküli, vagy minimális kellékigényű népi játékokat is kipróbálhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!