Keszthely

2014.09.26. 17:38

Folyt a must, szól a zene - szüret a Fő téren

A szüreti vigasságok hangulata költözik a hétvégére a keszthelyi Fő térre: itt rendezik meg a Keszthelyi Szezonzáró és Szüret rendezvényét.

Keszey Ágnes

A belvárosban felállított prés köré gyűltek gyerekek és felnőttek, kóstolgatták a friss mustot, a színpadon műsorok és koncertek követték egymást – pénteken megkezdődött a Keszthelyi Szezonzáró és Szüret rendezvénye.

- Az „Itthon vagy – Magyarország szeretlek!” programsorozathoz kapcsolódva várjuk a vendégeket. A Keszthelyi Szezonzáró és Szüreti fesztiválon nemcsak a szüret, a must és a bor kap főszerepet, hanem a gyerekere is figyelmet fordítunk: több programot kínálunk nekik- mondja a szervező Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója, Csengei Ágota.

A legkisebbek számára érdekes volt a hagyományos őszi munka, a préselés.

- Én azért vagyok olyan erős, mert erős paprikát eszek, de nem nehéz tekerni – mondta Mikola Hanna, majd elmesélte, hogy nem látta még hogyan készül a must, de sokszor ivott már, és most is meg fogja kóstolni.

Az esős idő ellenére pénteken is többen ellátogattak a szezonzáró szüreti programra, melyre szombaton  is várják a vendégeket: délután négy órakor kezdődik a  látványos szüreti felvonulás,  a kisbíró vezetésével borlovagok és néptánccsoportok vonulnak fel a Festetics kastélytól a Fő térig.  A  gyerekek a Fanyűvő játékparkban és a gyermekkoncerteken érezhetik jól magukat, és a néptáncgála is várja a közönséget. 20.00. órakor kezdődik majd a Kormorán koncert, a napot pedig Szent Mihály napi tűzgyújtás és tűzzsonglőr bemutató zárja. A két napos rendezvényen kirakodóvásár, borházak, és finom ételek is várják a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!