Keszthely

2017.01.04. 15:39

Eredményesek a záróvizsgák a Georgikonon

Keszthely –176 hallgató 14 záróvizsga bizottság előtt ad számot tudásáról utoljára a PE Georgikon karon, felsőoktatási szakképzési, alap-vagy mesterszakon folytatott tanulmányai végén.

Keszey Ágnes

A téli záróvizsga időszak a legmagasabb létszámú a PE Georgikon karon, hiszen az alapképzések zömén a hat szemesztert követi egy gyakorlati félév is. Emiatt - hiszen sokan a diploma megszerzése után rögtön folytatják tanulmányaikat  -  magas a keresztféléves mesterképzésen tanulók létszáma is.

Vidáman vizsgázott Bagi Zsófa

- Az alapszak felét adják a vizsgázók létszámának, 25-25 százalék arányban pedig a felsőoktatási szakképzési, illetve a mesterszakosok vannak. Jók az eredmények, kedvező az összkép, s eddig mindenkinek sikerült a vizsga, s kiemelkedően magas színvonalúként is értékelték többek teljesítményét a vizsgabizottsági tagok   - mondta el érdeklődésünkre dr. Polgár J. Péter dékán.

Oktatókból és külsős szakemberekből álltak a vizsgabizottságok - jobbra Polgár J. Péter Fotó: Keszey Ágnes

Az egyetem oktatóiból és külsős szakemberekből  álló vizsgabizottságok előtt a hallgatók többsége szerdán levizsgázott, de a gazdaság-és vidékfejlesztő agrármérnök szakon  tanulók egy része csütörtökön ad számot tudásáról. E legmagasabb létszámú szakot követi - szintén a többinél magasabb létszámban   a mezőgazdasági mérnök és az állattenyésztő mérnök alapszak. E szakon tanult a Zirc mellett lakó Bagi Zsófia,  aki a lovak csontkovácsolásáról és e gyógymód eredményeiről írt szakdolgozatát védte meg, húzott tétele pedig a sertések hizlalása volt. Alapszakja utolsó vizsgáján igen jókedvű volt - bár nem ez az utolsó megmérettetése, hiszen szeretné elvégezni a mesterszakot is - ugyancsak Keszthelyen.

- Fantasztikusan vagyok, ilyen vidám vizsgám már régen volt. Szeretem látni, hogy a vizsgáztatók  is élvezik és nekik  is jól esik a szigor mellett a nevetés. Volt rá példa az elmúlt években, amikor nem akartam vizsgázni menni, de azért nem ez volt a jellemző. Nagyon jó volt, még egyszer végigjárnám a Georgikont -mesélte a most végzett szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!