Keszthely

2016.10.28. 18:42

Egy tök jó délután

Keszhely – Tökfilkókat és tökházikót faragtak, édességeket kóstolhattak és tökgurításban is összemérhették ügyességüket pénteken gyerekek és felnőttek.

Keszey Ágnes

Tök jó napra várta a családokat   a Goldmark Károly Művelődési Központ. Tökházikók, tökfigurák és tökfejek születtek gyerekek és szüleik keze nyomán. A faragott tököket sötétedés után a Sétálóutcán sorakoztatták fel, hiszen a legszebb és legkreatívabb lámpások alkotói jutalmat is kaptak.

Csengei Ágota, a szervező intézmény igazgatója elmondta: a szomszédos cukrászda már évek óta csatlakozik a programhoz, ott a gyerekek őszi díszeket és figurákat készíthettek, a legkisebbek rajzolhattak, színezhettek. Ott a résztvevők őszi finomságokat kóstolhattak: tökös-mákos rétest, tökös kókuszgolyót és mézes tökfalatot ízlelhettek. Akik pedig az ügyességüket és gyorsaságukat szerették volna próbára tenni, a Sétálóutcán megrendezett tökgurító versenyen vehettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!