Keszthely

2016.08.13. 12:32

A kéz, ami összeköt

Keszthely - "Aki időt nyer, életet nyer - avagy a kezed életet menthet" – a két szervezet közös mottójával, közös kampányban hét település tíz strandján állított fel infóoszlopot a Mellrákinfó egyesület és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

Keszey Ágnes

Illés Zoltán, a strandokon életmentést bemutató program, a Vízimentő Roadshow szakmai vezetője, Bagyó Sándor, Halom Bori és Bikás Zsófia vízimentő, az infooszlop kampány felelőse (Fotó: Keszey Ágnes)

A két egyesület elnöke: Halom Bori és Bagyó Sándor szombaton délelőtt közös sajtótájékoztatót tartott, melyen ismertették: céljuk, hogy az emberek jobban figyeljenek oda egymásra és magukra is. Az eseményen elhangzott: a szervezetek életmentő tevékenységét a kéz köti össze. Két kezünk van segítségünkre, ha egy embertársunkat újraélesztjük, és  a hölgyek kezükkel tapintják át mellüket, hogy nincs-e benne elváltozás, hiszen a korai felismeréssel nagy eséllyel gyógyítható a betegség.

Az ábrákkal gazdagított infóoszlopokon az önvizsgálat és az újraélesztés menetét ismerhetik meg a fürdőhelyek vendégei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!