Keszthely

2015.07.22. 17:22

A Jobbik a földekről

Keszthely - A termőföld eladása újabb koporsószeg hazánknak – véli a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Erről tartott sajtótájékoztatót Völgyi Zoltán, a párt megyei önkormányzati képviselője.

Keszey Ágnes

A MAGOSZ álláspontját idézte a politikus: a szervezet támogatja, hogy termőföldeket árusítsanak el magyar gazdáknak, hogy földhöz juttassák őket.

– Ez privatizációt jelent. Visszatekintve az elmúlt 25 évre több ezer hektár terület cserélt gazdát, Zalában is 903 hektárnyi terület, mely egy emberé lett. Ez nem éppen a helyi gazdákat juttatja földhöz. Ismerjük a földpályázati botrányokat. Most kitalálták, hogy szeretnének földet árusítani. A Jobbik ezzel nem ért egyet: a legjobb megoldás a haszonbérlet, hiszen az minden félnek jó – mondta Völgyi Zoltán.

Mégpedig azért, fejtette ki, mert a gazdálkodó használja a földet, méltányos díjat fizet az államnak, a választópolgár pedig azt mondja, hogy az állam jól gazdálkodik, mert a vagyon megmarad.

– A termőföld a létszükségleteket fedezi, gyakorlatilag az az ország, melynek nincs termőföldje, az nem is létezik – emelte ki a jobbikos képviselő, hozzátéve: érdemes elgondolkozni, hogy a több száz millió forint értékű területeket melyik magyar gazda tudja megvásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!