Keszthely

2015.05.27. 16:03

A fő cél az esélyegyenlőség - Az MSZP a költségvetésről

Keszthely - A készülő, jövő évi büdzsé a „cserbenhagyás költségvetése” - mondta Mesterházy Attila országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján.

Keszey Ágnes

A parlament jelenleg tárgyalja a 2016-os költségvetést, melyhez az MSZP is nyújtott be javaslatokat.

– Meg kell nézni, hogy GDP növekedést a kormány hogyan osztja szét a társadalmi csoportok között. A mostani adószabályokkal a kiváltságos kevesek zsebébe juttatja a többletforrásokat, pedig a többséghez kellene eljutnia. Célkitűzésünk az esélyegyenlőség megteremtése, a jövedelemkülönbségek csökkentése. Béremelési programra tettünk javaslatot. Az adószabályokat úgy kellene átalakítani, hogy a közszférában ötven százalékos béremelés legyen, a nettó minimálbér százezer forintra emelkedjen.. Ehhez járulékcsökkentési programot társítanánk, mert fontos, hogy a vállalkozók terhei ne nőjenek. Többkulcsos adórendszerre is javaslatot tettünk – sorolta Mesterházy Attila.

Az MSZP politikusa hozzátette: az alapvető élelmiszerek körét bővíteni kellene, ezeket öt százalékos áfakulcsba kellene besorolni.

Fodor Csaba megyei és Mohácsi József helyi elnök arról szólt, hogy az önkormányzatoknak és az alapellátásra több pénzt kell juttatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!