Keszthely

2017.01.26. 18:14

Ünneplés, ismerkedés, kitüntetések - Ilyen volt a Keszthelyi Sportgála

Néhány év kihagyás után ismét megrendezték Keszthelyen a Sportgálát. A csütörtök esti eseményen bemutatkozott a város több sportegyesülete, s átadták az önkormányzat által adományozott sportlói kitüntetéseket.

A Balaton Színház adott otthont a város sportolóinak közös ünnepének, a  Sportgálának, melyen élőszóban, filmbejátszásokkal és élő bemutatóval mutatkozott be több keszthelyi sportegyesület. Az eseményen Csótár András, a képviselő-testület Emberi Erőforrások Bizottsága elnöke mondott köszöntőt.

-  Régi igazság, hogy a sport megmutatja, ki vagy és kivé lehetsz, ehhez azonban munkára, hitre és kitartásra van szükség. A sport megtanít kitartóan, magunkért és egymásért is küzdeni, tisztességesen győzni vagy akár emelt fejjel veszíteni – mondta a bizottsági elnök, aki  kiemelte, hogy  a fiatalok nevelésében elengedhetetlen a sport.

A kitüntettek és a város képviselői az átadó ünnepség után: (hátsó sor): Béres Ferenc, Csikós József- aki Csóti Jusztina edzőjeként távollétében képviselte, Nagy Bálint alpolgármester, Keczeli Zoltán, Major Veronika (távollétében) édesanyja, (középső sor): Lenner Tamás, dr. Kardos József,  Csótár András, Zarnóczai Zalán, Mezei Gellért, Ábrahám Richárd, Nemes Klára önkormányzati képviselő, Kovács Marcell, elöl Nett Vivien
Fotó: Keszey Ágnes

- Közelebb kell vinni ezért a felnövekvő nemzedékhez a szabadidősportot, a tömegsportot és az élsportot is, mert a sport erőt, tartást ad a művelőjének. A sport a legbiztosabb nevelési módszer, amely segít abban, hogy a most fiatal nemzedék sikeres legyen, helyt tudjon majd állni a világban, győztesként kerülhessen ki az élet nagy csatáiból - mondta a bizottsági elnök.  A tervekről szólva úgy fogalmazott a városi képviselők a  jövőben prioritásként tekintenek a sportra, s igyekeznek nem csak csak az egyesületi támogatásokban jeleskedni, hanem az infrastrukturális fejlesztések területén is szeretnének jelentősen előre lépni.

- Ennek az első jelei egy újabb műfüves pálya elkészítésében, a város legnagyobb csarnokának, a Csokonai-csarnoknak várható jelentős felújításában már érezhetőek , illetve érezhetőek lesznek, de mindezzel nem szeretnénk megelégedni és nem szeretnénk lezártnak tekinteni a folyamatot. Igyekezni fogunk újabb sportágak helyzetét is jelentősen javítani, ezzel a sportolni vágyó keszthelyi polgárok lehetőségeit erősíteni- hangsúlyozta Csótár András. Egyben  bejelentette, hogy kezdeményezni fogja a kitüntetésekről szóló rendelet módosítását, hogy a jövőben a város legjobb testnevelő tanára címet is adományozzák majd az arra érdemesnek.

A csütörtök esti Sportgálán adták át az önkormányzat által alapított kitüntetéseket, a tavalyi esztendőben elért kimagasló eredmények alapján.

Keszthely Város Sportjáért kitüntető címet vehetett át Béres Ferenc labdarúgó, edző, az FC Keszthely egyik alapító tagja. A legjobb edző Keczeli Zoltán, a BEFAG Keszthelyi Erdész lövészklub szakmai vezetője. A legjobb utánpótlás - nevelő edző az atlétika – ezen belül a középtávfutó -  sportolókat a KVDSE-en belül  felkészítő dr. Kardos József.  A legjobb felnőtt sportoló címben részesült a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub sportlövője Major Veronika  és  Bertalan Ákos tanítványa: Lenner Tamás  kung fu versenyző. A legjobb csapat a Kovács Marcell, Zarnóczai Zalán, Mezei Gellért, Ábrahám Richárd alkotta  Városi  Diák Sport Egyesület Mezei Futócsapata. A legjobb ifjúsági  sportoló Nett Vivien, a Keszthelyi Kiscápák SE úszója  és Kovács Marcell András,  középtávfutó atléta.  „Jó tanuló, jó sportoló” címben részesült Csóti Jusztina atléta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!