Keszthely

2016.07.14. 18:40

Egyezségre törekednek

Keszthely - Peren kívüli megállapodásra törekszik az önkormányzat a Csók István utcai épületben működő nővérszálló ügyében – ennek részleteiről is döntöttek a képviselők a csütörtöki soron kívüli ülésen.

Keszey Ágnes

A nővérszállónak helyet biztosító épületre az állam teljes tulajdonjogot jegyeztetett be, ám csak 300 négyzetméternyi területre van használati joga. Az önkormányzat kérte e bejegyző határozat visszavonását – erről folyik a jelenleg szüneteltetett per. A képviselők most arról döntöttek, hogy a nővérszállóként működő épületrésszel kapcsolatos igény megváltásaként az önkormányzat hozzájárul ahhoz, hogy több lakás tulajdonjogát az állam javára jegyezzék be, s ezzel együtt a Csók István utcai ingatlan az önkormányzat kizárólagos tulajdona legyen. Határoztak arról is, hogy az új nővérszálló megépítéséig – legfeljebb öt évig – a jelenlegi helyen ingyenes használatot biztosítanak e célra, ha az önkormányzat megszerezte a teljes tulajdoni hányadot.

A képviselő-testületi ülésen ismét foglalkoztak az önkormányzati tulajdonú Keszthelyi Televízióval, s e téma kapcsán vita bontakozott ki a polgármester és több fideszes képviselő között. A gazdasági társaság és az önkormányzat közötti szerződés szerint a polgármester évente 12 alkalommal szerepel egy nézői fórumműsorban, ám ezt februártól más műsorok váltották fel. Ezért szükségessé vált a szerződés módosítása. A polgármesteri hivatal által összeállított tervezetet az ügyvezető nem fogadta el, ám megfogalmazta saját javaslatát. E szerint egy helyi közéleti magazinműsor vendégei önkormányzati képviselők, vezetők, intézmények és civil szervezetek képviselői lennének. Ruzsics Ferenc az ülésen sérelmezte, hogy polgármesterként az önkormányzat saját televíziójában nem szerepelhet. A vita során ugyanakkor elhangzott, hogy a televízió a városé, és a polgármester természetesen továbbra is szerepelhet, de erre más is lehetőséget kap. A képviselők többsége az ügyvezető által megfogalmazottakkal értett egyet.

Az ülésen határoztak az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére kiírt pályázatokon való részvételről, valamint a június eleji esőzések okozta károk kapcsán vis maior támogatás igényléséről.

Címkék#Keszthely
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!