Keszthely

2016.02.16. 14:12

Több önkéntes tűzoltó egyesület kapott új felszereléseket

Önkéntes tűzoltó egyesületek vehetettek át felszereléseket és eszközöket kedden, melyeket pályázati támogatással sikerült beszerezni.

Keszey Ágnes

A keszthelyi hivatásos tűzoltó-parancsnokság működési területén lévő, hét Zala és Veszprém megyei önkéntes tűzoltó egyesület (Balatongyörök, Rezi, Sümeg, Alsópáhok, Zalaszentgrót, Zalagyömörő és Hévíz) nyert felszereléseket több mint ötmillió forint értékben a katasztrófavédelem és a Magyar Tűzoltószövetség által kiírt pályázaton. A csapatok a tűzoltáshoz közvetlenül szükséges eszközöket kedden vehették át Egri Gyulától. A megyei katasztrófavédelmi igazgató elmondta, hogy a megyében összesen 26 önkéntes tűzoltó egyesület pályázott, mindegyikük sikeresen, így a zalai önkéntes egyesületek több mint húszmillió forint értékű felszereléshez jutnak az elkövetkezendő napokban.

Egri Gyula adta át az eszközöket - képünkön Strázsai Zoltánnak, aki a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség elnöki tisztsége mellett a hévízi önkéntes egyesület elnöke is
Fotó: Keszey Ágnes

– Az eszközök rendszerbe állításával eredményesebben, hatékonyabban és nagyobb biztonsággal fogják tudni tűzoltási feladataikat ellátni – emelte ki a lánglovagok elöljárója az átadási ünnepségen.

Az önkéntes csapatok igényeik szerint bővíthették felszerelésüket a pályázat segítségével. Az eszközök átadása után Strázsai Zoltán, a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke az egyesületek további támogatási lehetőségeiről szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!