Keszthely

2015.06.21. 18:30

Csata és olasz divat

Keszthely - A Múzeumok éjszakáján a város szinte minden kiállítóhelye szám szerint 15 kínált programokat. A helyszínek között kisvonattal is közlekedhettek a látogatók.

Keszey Ágnes

A Balatoni Múzeum csatatérré változott: megnyílt a második világháború térségi offenzíváit bemutató Balatoni csata című kiállítás (szeptember 12-ig látogatható) a programok e tárlat köré csoportosultak.

A Helikon Kastélymúzeumban látványos kapunyitó után korhű ruhába öltözött tárlatvezetők mutatták be a kastélyt a látogatóknak, akik a többi kiállítást is megtekinthették és a Sorrentói szerenád koncert is várta a közönséget.

Harckocsi és rohamlöveg a Balatoni Múzeum előtt. Sokan ismerkedtek a harci járművekkel, mint az ágyúcsövön ülő Gyalog Zsolt Ádám is Fotó: Keszey Ágnes

A Balaton Színházban a dolce vita jegyében telt az est: toszkánai élményeiről tartott előadást Szabó Csilla, olasz ruhákat vonultattak fel divatbemutatón, bemutatták Zsiga Henrik Utazni jó című könyvét és filmvetítés is volt.

A Georgikon Majormúzeumban családi programokra, veterán gépek bemutatójára és zenés naplementére várták a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!