Keszthely

2015.02.26. 20:27

Tóbiás József az ellátásokról

Keszthely - A szociális ellátórendszer átalakításáról, munkaügyi kérdésekről tartott sajtótájékoztatót Tóbiás József, az MSZP országos elnöke.

Keszey Ágnes

Mohácsi József, a párt helyi vezetője az útépítések fontosságáról szólt.

Március 1-től átalakul a szociális támogatások rendszere, hangzott el.

– A rendszerből közel 100 millió forintot von el a kormány, ami az önkormányzatokat sújtja: ezt vagy adóemelésekkel vagy ellátások csökkentésével tudják kigazdálkodni – mondta Tóbiás József. Az MSZP elnöke szólt arról is, hogy az alaptörvény módosítását kezdeményezik. Rögzítenék a szociális biztonság alapjogát. A megváltozott munkaképességűek felülvizsgálati rendszerének újragondolását, a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét és a korkedvezményes nyugdíj átalakítását kezdeményezik.

Mohácsi József, az MSZP helyi elnöke arra kérte a nyugat-dunántúli országgyűlési képviselőket, hogy lobbizzanak az útfejlesztésekért – kiemelten az észak-déli sztráda, az M9-es mihamarabbi megépítéséért –, mert ezek fontosak a gazdaság és a turizmus fellendítése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!