Keszthely

2015.02.19. 15:21

Ön vagy maga? - Illemverseny az Asbóth iskolában

Keszthely – Mit tennél, ha te lennél az igazgató és a takarítónő táskája előtted szóródna ki? Segítenél felszedni; nevetnél, továbbmennél, mintha mi sem történt volna? Mi a rangsorolás rendje a gépkocsiban? Mit üzenünk étkezéskor az evőeszközzel? - ez csak néhány kérdés az Asbóth iskolában megrendezett illemverseny feladataiból.

Keszey Ágnes

Illem-kocka címmel meghirdetett vetélkedőn mérték össze tudásokat az Asbóth Sándor Szakképző Iskola diákjai. A verseny tétje az országos Illem- és Protokollverseny győri középdöntőjébe való bejutás volt, ahonnan majd a legjobb tíz csapat kerül az országos döntőre.

Antolovics Adél, Buzás Dorottya, Tóth Nikolett és Bogdán Gyula

Az iskolai selejtezőn az írásbeli tesztek után aztán sorra következtek a szituációs gyakorlatok: hogyan kezelje a pincér, ha a vendég erőszakos, netán túl közvetlen, esetleg náthás vendég teletüsszögi az éttermet; vagy éppen hogyan telefonáljunk hivatalos ügyben - a jelenetek nem kis derültséget keltettek a versengők és zsűri körében.

- A diákok leginkább kortársaikkal vannak együtt, így a számukra ismeretlen szituációkban való viselkedés gyakran nehézséget jelent számukra. A versenyen az életszerű feladatokkal a hétköznapok illem - és protokollszabályaival is ismerkedhettek - mondta el Linhart Rita igazgatóhelyettes.

Wasche Ramóna, Bódis Fanni, Csalló Tifani és Pőcz András

A középdöntőbe Kovács Adrienn és Zubecz Krisztina jutott tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!