Keszthely

2015.02.04. 13:24

MSZP: Az unió és hazánk

Keszthely - Kül- és gazdaságpolitikai kérdésekről tartott sajtótájékoztatót az MSZP keszthelyi elnöke.

Keszey Ágnes

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az uniós csatlakozástól 2013 év végéig közel nettó hét ezer milliárd forint támogatás jutott Magyarországra, ez az összeg hétszerese annak, amit hazánk befizet az Unió költségvetésébe.

– Utak épültek, munkahelyek jöttek létre. Varga Mihály kijelentése szerint a mostani, újabb hét éves ciklusban 12 ezer milliárd forint uniós támogatás érkezhet hazánkba, ahogy mondta: „minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő programja indulhat Magyarországon" – idézte Mohácsi József a nemzetgazdasági minisztert.

Az MSZP helyi elnöke hozzátette:

– Éppen ezért nem értjük a kormány unióval kapcsolatos viszonyát. Nem olyan irányba megy a kormányzat, mint ahogy az ország megérdemelné. Kérjük a kormánytól és a Fidesztől, hogy szíveskedjenek az eredményeket és a pozitívumokat is tudomásul venni. Kövér László házelnököt kérjük, kerüljön be az Uniós zászló a Parlamentbe, és az intézményekre, melyek uniós támogatás segítségévek újultak meg.

Mohácsi József a német kancellár budapesti látogatása kapcsán kiemelte: a német befektetők jelentős gazdasági szereplői hazánknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!