Keszthely

2015.01.09. 14:29

MSZP: az egészségügyi kasszából kevés jutott Zala megyébe

Keszthely - Az egészségügyi költségvetésben tavalyról maradt összegeket szétosztották a kórházak között. Erről mondta el véleményét pénteken Mohácsi József, az MSZP helyi elnöke.

Keszey Ágnes

Lapunk napokban megjelent cikkei alapján Mohácsi József sajtótájékoztatón ismertette, hogy a tavalyi évről megmaradt 10,4 milliárd forintból megyénk négy kórházába összesen 276 millió forint jutott, ebből a keszthelyi intézmény 20,7 millió forintot, a hévízi pedig közel 9 milliót kapott. Zalába jutott a legkevesebb pénz, mondta Mohácsi József.

– Súlyos problémák vannak az egészségügyben, melyek orvoslásra szorulnának. Országszerte több kórházban négyszáz napon túli tartozások vannak, hosszúak a várólisták, s egyre inkább jellemző, hogy az orvosok, az egészségügyi szakemberek külföldre mennek dolgozni, annyira alacsony a bérük itthon. Nem is értem, hogy maradhatott ekkora összeg a kasszában, s elgondolkoztató, mi alapján osztották szét. Ha az adósságállományt nézzük – főleg a keszthelyi kórház esetében –, csepp a tengerben ez a pénz. Kérdések merültek fel bennem a maradvány elosztásának arányát illetően, és úgy vélem, hatékonyabb lobbitevékenységre lett volna szükség, hogy több forrás jusson Keszthelyre – mondta az MSZP helyi elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!