Keszthely

2015.01.29. 18:34

Ingatlanos kérdések Keszthelyen: bérleményekről, értékesítésről, felújításról

Keszthely - Az állam biztosítja az anyagi forrást a Festetics Mauzóleum felújítására – ez is kiderült a képviselő-testület csütörtöki ülésén, ahol több téma keretében foglalkoztak városi ingatlanok sorsával.

Keszey Ágnes

Három, önkormányzati tulajdonban lévő közterületet forgalomképes üzleti vagyoni körbe soroltak át. Kettő esetében a szomszédos ingatlan tulajdonosai kérelmezték az önállóan más célra nem hasznosítható terület megvásárlását. Egy Honvéd utcai telket pedig versenytárgyaláson értékesítenek a tervek szerint. Módosították a nem lakás céljára szolgáló építmények bérletéről szóló rendeletet, mely azt tartalmazza, hogy ha a bérlő kérelmezi a bérleti jog átruházását, akkor a havi díj 12-szeres összegének megfelelő mértékű átadási díjat kell megfizetnie. Ezt egészítették ki most azzal, hogy egyedi esetekben, méltányossági okok miatt ettől eltérhet a képviselő-testület.

A Festetics Mauzóleum a keszthelyi temetőben. Igencsak ráfér már a felújítás az emlékhelyre. Fotó: Keszey Ágnes

Három és fél éve kapta meg az önkormányzat az egykori helyőrségi kultúrház ingyenes tulajdonjogát azzal a feltétellel, hogy biztosítja a Bethlen Gábor nyugdíjasklub számára a helyiséget a tevékenységhez, programokhoz, valamint hogy 15 évig nem adja el az épületet. Mivel minden évben be kell számolnia a városnak az MNV Zrt. felé a kötelezettségek teljesítéséről, a képviselők elé került az ezzel kapcsolatos beszámoló. A város a hely biztosítása mellett hozzájárul az egyesület működési költségeihez is. Az épület együttesek táncpróbáinak is otthont biztosít, és több szervezet is bérli rendezvények, oktatások megtartására.

Egy régóta húzódó probléma, a Festetics Mauzóleum felújításának ügyében történt előrelépés egy csütörtöki döntés alapján. Az emlékhelyet eszerint a város a Helikon Kastélymúzeum Nonprofit Kft. vagyonkezelésébe adja át, a kormány pedig a mauzóleum felújítására 175 millió forint összegű forrást különített el.

Címkék#Keszthely
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!