Keszthely

2014.09.04. 14:57

Rendőrök segítenek a gyerekeknek

Keszthely - A tanév kezdetén a rendőrök segítenek a közlekedőknek az iskolák környékén.

Keszey Ágnes

Henéziné Erőss Annabella és Henézi Jázmin Annabella. Fotó: Keszey Ágnes

Az iskolák környékén ismét jelentősen megnövekedett a forgalom az elmúlt hónapokhoz viszonyítva. A rendőrség ilyenkor kiemelten figyel az oktatási intézményekre, hiszen a tanév első heteiben az általános iskolák előtt a tanítási órák kezdete előtt, majd vége után is jelen van, balesetmegelőzési céllal. Ez az  "Iskola rendőre" program keretében valósul meg, mely már évek óta működik. Országosan 2800 oktatási intézményben 2200 rendőr - sokszor szabadidejében is - figyel a gyerekekre, a biztonságos közlekedésre, megismerteti az iskolásokkal a közlekedési szabályokat, és fontos feladata a gyermekek biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők felderítése, megszüntetése.

Keszthelyen a négy állami általános iskola előtt  a tanítás kezdetén és végén teljesítenek szolgálatot az iskolarendőrök. Az elmúlt évek tapasztalai alapján leggyakoribb szabálytalanság, hogy a szülők az iskolák előtt gépjárműveikkel szabálytalanul állnak meg, és hogy az autóból kiszálló  gyermekek körültekintés nélkül szaladnak át az úttesten.

Nagy - Fáró Ivett és Kovács Ábel az iskola melletti uszodába tart: - Örülünk a rendőr bácsinak, mert az autósok nem nagyon figyelnek - mondják. Fotó: Keszey Ágnes

Ezek is érdekelhetik