Keszthely

2014.04.01. 08:35

Keszthelyi és zalaszentgróti csoportok a színjátszó találkozón

Keszthely - A Színházi Világnap alkalmából a Közgazdasági Szakközépiskola tizenharmadszor rendezett színjátszó találkozót a Balaton Színházban.

Zámbó Balázs

A rendezvényre keszthelyi és zalaszentgróti középiskolások jelentkeztek, összesen hat csoport mutatkozott be. A diákokat Siszler Katalin, az intézmény igazgatója és Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója köszöntötte. Mindketten kiemelték a rendezvény fontosságát, és azt, hogy a találkozó kitűnő lehetőség a Helikoni Ünnepségekre való felkészüléshez.

Felidézték az elmúlt évek színjátszó találkozóinak néhány érdekesebb eseményét, hangsúlyozva, hogy idén is a Vándorkönyvet viheti haza a nyertes csoport. A kötet különlegessége, hogy abban a győztes csapat írhatja le a találkozó során tapasztalt élményeit, valamint egy évig a színjátszó csoport életének jelentősebb eseményeit. A bemutatókat követően a zsűri a legjobb előadásnak az Asbóth Színjátszó Kör által bemutatott Szegény ember gazdagsága című darabot ítélte.

A Farkas Edit Szakiskola színjátszó csoportja első alkalommal nevezett a megmérettetésre (Fotó: A szerző)

A legjobb fiú főszereplő díjat Kéri Balázs (Vajda János Gimnázium), legjobb női főszereplőnek járó elismerést Kőhalmi Beatrix (Farkas Edit Szakiskola) kapta. A legjobb női mellékszereplő Lukács Klaudia (Zalaszentgrót), fiú mellékszereplő Kálomista Bence (VSZK) , a legjobb rendező Ferencz Melinda (Vajda János Gimnázium) és Horváth Péter (Közgazdasági Szakközépiskola) lett. Minden csoport lehetőséget kapott, hogy a szakértő zsűrivel konzultáljon. Ennek során hasznos tanácsokat kaptak, melyeknek köszönhetően a Helikoni Ünnepségekig még tudják csiszolni a darabokat.

Érdekesség, hogy szinte mindegyik csoport jelentkezett a Dunántúl legnagyobb középiskolás versenyére, ami április 24-én kezdődik és a Balaton Színház ad helyet a színjátszó kategóriának. A zsűri külön kiemelte, nagy öröm számukra, hogy az idén először vettek részt a Farkas Edit Szakiskola diákjai. A szervezők érdeklődésünkre elmondták: remélik, hogy jövőre is magas színvonalú előadásokkal neveznek a középiskolák csoportjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!