Kutyások, figyelem!

2017.10.23. 09:00

Készen áll egy életre szóló sarkköri kalandra?

A svéd túrafelszerelés-gyártó 1997 óta évente rendezi meg az egyhetes kutyaszános túrát az északi sarkkörön azzal a céllal, hogy bebizonyítsa: minőségi felszereléssel és megfelelő felkészüléssel az extrém kalandokra hétköznapi emberek is vállalkozhatnak.

2017. november 16-án megnyílik a jelentkezés az egyik legextrémebb, bárki számára megpályázható kutyaszános sarkvidéki túrára. A jövő áprilisban esedékes 300 kilométeres Fjällräven Polar túra 20 résztvevője közül ketten biztosan Közép és Kelet-Európából érkeznek majd, így magyarok idén is jó eséllyel pályázhatnak. A résztvevők utaztatásáról, felkészítéséről, a túra során használt felszerelésekről, valamint az étkezésről is az út szervezője, a Fjällräven gondoskodik.

Kihívás és kaland mindenkinek

A svéd túrafelszerelés-gyártó 1997 óta évente rendezi meg az egyhetes kutyaszános túrát az északi sarkkörön azzal a céllal, hogy bebizonyítsa: minőségi felszereléssel és megfelelő felkészüléssel az extrém kalandokra hétköznapi emberek is vállalkozhatnak. A norvég Signaldalen völgytől a svéd Väkkäräjärviig tartó 300 kilométeres út előtt a résztvevők egy többnapos képzésen vesznek részt Stockholmban, ahol különböző workshopok keretein belül felkészülnek a sarkköri viszonyokra. Ez elengedhetetlen a túra sikeres teljesítéséhez, hiszen amellett, hogy itt a kutyaszán irányítását, a helyes öltözködés, ételkészítés és a hóban történő sátorverés fortélyait is elsajátítják, lélekben is fel tudnak készülni a civilizációtól való teljes elszakadásra.

Szánhúzó kutyák és végtelen fehérség

A Fjällräven Polar egy életre szóló kalandot jelent minden résztvevő számára. A túrázók nemcsak önmagukról, de a természetről és más élőlényekről is rengeteget tanulhatnak: legjobb barátaik a szánhúzó kutyák lesznek, akiknek etetéséről a nyertes pályázó gondoskodik. Körülbelül 200 alaszkai és szibériai husky repíti a túra 20 résztvevőjét a végtelen sarkköri tájon át, akikkel – köszönhetően a kutyák rendkívüli alkalmazkodóképességének – általában már az első naptól szoros viszonyt alakítanak ki.

Ki jelentkezhet?

A 2018. április 9-15. között esedékes Fjällräven Polaron a világ legkülönbözőbb pontjairól érkező 20 ember vehet részt. Idén ketten indulhatnak majd a közép és kelet-európai régióból, így Magyarországról is jó eséllyel pályázhatnak az érdeklődők. A jelentkezésnek csupán két feltétele van: csak 18 év felettiek, valamint komolyabb egészségügyi problémával nem rendelkező emberek indulhatnak. A Fjällräven olyanok jelentkezését várja, akik nem félnek a kihívásoktól és az időnkénti extrém időjárási körülményektől, valamint szívesen részt vesznek egy olyan kalandban, amit még az unokáiknak is emlegetni fognak.

A jelentkezés menete

2017. november 16. és december 14. között a jelentkezők egy bemutatkozó anyagot tölthetnek fel a Fjällräven Polar hivatalos oldalára, amelyben képek vagy videó kíséretében elmondhatják, miért szeretnének részt venni a túrán. Ez elérhető lesz a Fjällräven Polar főoldalán, és ezután bárki szavazhat rá, maximum egyszer. A pályázók a közösségi média aktív használatával, bemutatkozóik megosztásával rengeteg szavazatot tudnak gyűjteni, a kreatív anyagokat azonban gyakran díjazzák vokssal az oldalt böngésző látogatók is. Az adott régióból a legtöbb szavazatot gyűjtő pályázó automatikusan indulhat a túrán, a másikat pedig a Fjällräven zsűrije fogja kiválasztani a jelentkezési anyag alapján. A bemutatkozót érdemes a lehető legkorábban feltölteni, hiszen a szavazás december 14-én lezárul.

Ilyen volt a tavalyi:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!