Kert

2017.07.17. 16:30

Pompázó kedvencek - Olvasóink fotói kertjük és otthonuk legszebb virágairól

KÖRKÉP - Olvasóink nagy kedvvel osztják meg másokkal is kedvenc virágaikról készült fotókat. Az alábbiakban ezekből közlünk összeállítást.

Magyar Hajnalka

Nagy népszerűségnek örvend a Szép Otthon oldal felhívása, amely arra buzdítja olvasóinkat, küldjenek képeket pompázó növényeikről. Ez alkalommal tófeji, zalaegerszegi és nagykanizsai fotókat közlünk, s továbbra is várjuk a küldeményeket.

A tófeji Babuts Sándorné virágai után Lillácskának nevezi az egyre szebben viruló virágbokrot

Babuts Sándorné tófeji olvasónk szép, lila virágai után Lillácskának nevezett kedvencéről küldött képet. Mint írja, pár éve gondozza a növényt, ami egyre szebb és terebélyesebb lesz. Nagyon apró hagymája van, s már többször szétültette. Ősszel elszárad, ilyenkor levágja a szárát, fagymentes helyre teszi. Januártól ismét nekilát öntözni, tavasszal kihajt, és egész nyáron, késő őszig virágzik.

A zalaegerszegi Ekler László örömhírét osztotta meg: kivirágzott az édesanyjától rájuk maradt kaktusz

A zalaegerszegi Jánka-hegyen lakó Ekler László még korábban számolt be arról a kellemes meglepetésről, ami egyik reggel érte. Kertjükben kivirágzott az édesanyjától rájuk maradt kaktusz, méghozzá kettő is egyszerre. Mint írja, ilyen szépet még nem látott, ezért mutatná meg másoknak is.

Nem is egy, hanem kettő...

A nagykanizsai Császár Jánosné - unokája, Gölles Martin segítségével - már tavaly is küldött szerkesztőségünknek egy csokorra való virágot, s most is megosztotta velünk kertük virulását.

A klemátiszt sokan a legszebb kerti kúszónövénynek tartják

Mint elmondta, nagyon sokféle virágot gondoznak, csak néhány példa a színpompás sorból: leander, klemátisz, fukszia, lángvirág, muskátli, hortenzia. Megtudjuk még, hogy a család közösen fáradozik a kedvelt dísznövények pátyolgatásán, s annyi örömet adnak a virágzó lakótársak, hogy nem sajnálják a befektetett energiát.

Bugás lángvirág, avagy flox

Sőt, nem csak saját maguk gyönyörködtetésére ültetik a virágokat, a járókelőket is részeltetni akarják az élményben. Az utcai szegélyeket szintén beültették ugyanis büdöskével és petúniával.

Leánderek a kanizsai kertben. A család közösen fáradozik a növények pátyolgatásán
Fotó: Gölles Martin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!