Kert

2017.05.22. 14:40

Kiskerti rózsabokor - Olvasóink különleges növényeik fotóját küldik el

Nagy örömünkre szolgál, hogy olvasóink mind többen élnek a felhívásunk adta lehetőséggel, s küldenek fotókat kedvenc és különleges kerti és szobanövényeikről, így hétről hétre együtt csodálhatjuk meg a képeket.

Zalai Hírlap

Legutóbb Kiss Zsuzsanna juttatta el szerkesztőségünkhöz a mellékelt fotót, az alábbi szerény szöveggel: "a képet Kiss Lászlóné küldte Kiskanizsáról, kiskertjének legszebb rózsafájáról."

Mi pedig utánanéztünk, milyen rózsabokrok, rózsafajták szeretnek ezen az égtájon, ha esetleg valaki kedvet kap a tüskés szépségek nevelgetéséhez.

Az úgynevezett romantikus, angol rózsák, amelyeknek gazdag a bimbóállománya például egyre népszerűbbek nálunk. Angliából elterjedt kerekded, természetes kinézetű, tömve telt virágú rózsacsoportú növényről van szó. Leveleik sötétzöldek, virágaik illatosak, sűrű hajtás és ágrendszerű, erőteljes bokrokat nevelnek. Méretük 90 cm-től 150 cm-ig terjed és leginkább vegyes kertekbe illenek, írja a szakirodalom. Mi a kiskanizsai rózsabokrot a fényképfelvétel alapján e fajtához tartjuk a leginkább hasonlatosnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!