Keménfa

2016.01.11. 18:53

Csak kisebb fejlesztésekben gondolkodnak Keménfán

Keménfa – A falu nagysága és pénzügyi helyzete miatt csak kisebb fejlesztésekben, a legszükségesebb tennivalók elvégzésében gondolkodhat az önkormányzat. Így volt ez 2015-ben, illetve várhatóan hasonlóképpen alakul az új évben is.

Gyuricza Ferenc

Egyebek mellett erről számolt be lapunknak Cser Gábor polgármester, aki kihangsúlyozta: takarékos gazdálkodással igyekeznek biztosítani településüzemeltetési feladataikat.

– Az elmúlt évben sikerült két fahidat is felújítanunk, az egyik a Hegyalja utcában található, a másik a művelődési ház mellett – foglalta össze a polgármester. – Elvégeztük a Salomvár és Keménfa közös tulajdonát képező, zúzalékköves Dózsa-hegyi út ránk eső részének helyreállítását, illetve az év végére sikerült befejeznünk a ravatalozó felújítását is. Utóbbira pályázatot is nyújtottunk be, ám sajnos elutasították igényünket, ezért azt is önerőből kellett megvalósítani.

Cser Gábor szólt arról is, hogy ez évben a kultúrház szigetelése és festése vár még rájuk, ehhez a szükséges anyagot már megvásárolták. Emellett folytatják a közterületek gondozását és csinosítását, hiszen egy vonzó falukép kialakítása ma már az alapvető önkormányzati teendők közé tartozik. Ugyancsak fontosnak tartják a közösségi programok megszervezését, a helyben élők és a környékbeliek részéről egyaránt mutatkozik erre igény.

– Nem tudjuk pontosan, hogy mit várhatunk a 86-os út elkerülő szakaszának építésétől – ismertette a közösség egyik fő aggályát a polgármester. – Ugyanis két olyan földutat, amelyek korábban a tulajdonunkban voltak, elvettek tőlünk, az egyik ráadásul lakóingatlanokat is érint. Ebben az ügyben még folyamatosan zajlanak az egyeztetések.

Cser Gábor kérésünkre elmondta azt is, hogy Keménfa lakóinak száma nem változott 2015-ben. Bár egy idős korú személy elhalálozott, ám születés is történt, így jelenleg is 94-en lakják a falut.

– A többség idős vagy középkorú, a fiatal generáció hiányzik a leginkább – szögezte le a település vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!