Kemendollár

2017.04.25. 16:10

A folyó két partján élnek

Kemendollár - A település Zala folyó völgyében helyezkedik el, a megyeszékhelytől, azaz Zalaegerszegtől északra 13 km-re.

Zalai Hírlap

A község alapvetően két településszerkezeti egységre tagolódik: a folyótól keletre, a magasabban fekvő részeken található Kemend, a Zalától nyugatra pedig Ollár. A lélekszám kicsivel haladja meg az 500 főt, de a közösségi élet, a közösségi összefogás rendkívül erős. A civil szervezetek taglétszáma 140-150 fő között mozog, ami a lakosságnak közel 30 százaléka.

A falunapi programok a közös jókedv jegyében telnek

A faluban hét civil közösség működik, így az egyesületek minden tevékenységi kört, mindkét nemet és minden korosztályt felölelnek. Hagyománnyal bíró rendezvényeink generációkon átívelően, közösségi élményt nyújtanak. A településért végzett lelkiismeretes munka mellett a szórakozás, szórakoztatás is fontos eleme a mindennapoknak. Jó példái ennek a falunapi rendezvények főattrakciói, amelyek örömteli könnyeket csalnak a látogatók szemébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!