Vádirat

2017.10.05. 08:30

Rátámadt a halőrre a horgász Letenyén

Fiával együtt támadt rá a halőrre az az 56 éves becsehelyi férfi, aki ez év április 15-én Letenyén a Hosszúvízen keveredett az ellenőrökkel konfliktusba. A társadalmi halőr ellenőrizte a férfi horgászengedélyét.

Arany Gábor

Az ellenőrzésen vita kerekedett, ezért a halőr odahívta a halászati őrt és már közösen intézkedtek a magáról megfeledkezett pecással szemben. A történtekről jegyzőkönyv készült, ebben leírták, hogy a horgász akadályozta a halőri munkát és agresszíven viselkedett. Azzal fenyegetőzött, hogy a társadalmi halőrt bedobja a vízbe, és a jegyzőkönyvet sem volt hajlandó aláírni, majd a horgászati okmányait hátrahagyva távozott.

A konfliktusnak két hónappal később lett folytatása. A társadalmi halőr június 11-én késő délelőtt Nagykanizsán egy autósiskola előtt várt a fiára a gépkocsijában ülve, amikor felbukkant az utcában Volkswagen Golf gépkocsijával fia társaságában a korábban ellenőrzött férfi, és meglátták a társadalmi halőrt. Megálltak mellette, kiszálltak a gépkocsijukból és kérdőre vonták az őrt az áprilisi ellenőrzés miatt. A magáról megfeledkezett pecás horgászengedélyének két hónappal korábbi elvétele miatt folyamatosan fenyegetni, szidalmazni kezdte a társadalmi halőrt. Próbálta őt megütni a lehúzott ablakon keresztül és közben azt kiabálta: hol van az engedélyem? A megtámadott közben értesítette a rendőrséget, és kiszállt az autójából, elindult a horgász kocsija felé, hogy felírja a rendszámát. Ekkor az indulatos férfi ököllel fejbe ütötte, s mivel ő és a rokonai már nem akarták megvárni a rendőri intézkedést, az autóval elhajtottak. A megtámadott halőr zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A történtek alapján a horgász ellen aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntett miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség, közölte az esetet ismertetve a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában